Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vívó világbajnokság képes leírás - Világbajnokság.tlap.hu
részletek »

Vívó világbajnokság - Világbajnokság.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vilagbajnoksag.tlap.hu » Vívó világbajnokság
Keresés
Találatok száma - 11 db
A nemzetközi szövetség elégedett

A nemzetközi szövetség elégedett

Minden idők egyik legjobban szervezett vívó-világbajnoksága volt a budapesti Ioan Pop, a nemzetközi sportági szövetség (FIE) technikai igazgatója szerint. 'Kilencvenkilenc százalékban elégedett vagyok, és azt a maradék egy százalékot is nehéz megfogni' - idézte Popot a szervezőbizottság keddi hírlevele.

A vívó világbajnokság támogatója

A vívó világbajnokság támogatója

A Ricoh Hungary Kft. mai bejelentése értelmében A MOL Vívó Világbajnokság Hivatalos Szállítója címmel támogatja a MOL Felnőtt Integrált Vívó Világbajnokságot, melyet a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) 2013. augusztus 5-12. között rendez meg Budapesten, a SYMA csarnokban. Az együttműködés során a Ricoh Hungary Kft. korszerű dokumentum megoldásokon és szolgáltatásokon keresztül biztosítja, hogy a világbajnokság szervezése zökkenőmentes, hatékony és produktív legyen, a cég ezt 6 darab irodai multifunkciós eszközzel, 11 darab lézernyomtatóval, 10 darab projektorral és folyamatos technikai felügyelettel kívánja ellátni.

Boczó Gábor negyeddöntős

Boczó Gábor negyeddöntős

Amint az várható volt, nem esett egymásnak a két hazai vívó, türelemjátékot követhetett figyelemmel a közönség. Előbb Boczkónál volt az előny, majd Rédli vezetett többször egy tussal, a szünetre viszont 4-4-re alakult az állás. A második három percben csak egy-egy tus esett, előbb Boczkó - a 2010-es párizsi világbajnokság egyéni bronzérmese -, majd Rédli szúrt pontosan.

Felszerelések

Felszerelések

A vívófelszerelés - különösen a világversenyeken kötelező FIE előírás szerinti felszerelés - magas árai miatt vannak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy újat vegyenek, vagy egyszerűen csak nem szeretnének újat venni. Itt szeretnénk közreadni azokat a felajánlásokat, vagy igényeket, ha valaki használt vívófelszerelést szeretne venni vagy eladni, valamint az új rendelkezéseket, FIE előírásokat a vívófelszereléssek kapcsolatban.

Magyar Olimpiai Bizottság

Magyar Olimpiai Bizottság

A világranglistán elfoglalt helyezések alapján két érmet szereznének a magyarok a budapesti MOL vívó-világbajnokságon, de a szövetség szakmai vezetése reméli, hogy ennél jobb eredmény jön össze. Szetey András sajtófőnök a hétfői rajt előtti utolsó sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a két dobogós helyezés a szigorú realitás, egy hazai világbajnokság azonban csak akkor lehet igazán sikeres, ha az arany is összejön.

Magyar Vívó Szövetség

Magyar Vívó Szövetség

Hétfőn befejeződött a budapesti MOL Vívó Világbajnokság. Az eddigi vélemények nagyon pozitívak, bízunk benne, hogy a többség - legyen az versenyző, vezető, edző vagy néző - szép emlékeket őriz meg az eseményről.

MOL Vívó világbajnokság

MOL Vívó világbajnokság

A MOL Vívó-világbajnokság a sportág legnagyobb éves eseménye mellett ezúttal centenáriumi ünnep is, mivel a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) 2013-ban ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A három fegyvernemben (kard, tor, párbajtor), egyéniben és csapatban több mint 1100 sportolóval tervezett esemény a SYMA Sport-és Rendezvényközpontban lesz augusztus 5. és 12. között. A vb-n - olyan klasszisok, mint Mariel Zagunis és Szilágyi Áron mellett - a kerekesszékes vívóknak is szoríthatnak a sportrajongók, lévén, integrált világbajnokságról van szó.

Pécsi vívószakosztály

Pécsi vívószakosztály

Arra gondoltunk, hogy a világbajnokság kapcsán - felmagasztalva a verseny másfél hetének történéseit - érzéseinket szavakba foglaljuk. Rájöttünk, hogy nem lenne könnyű feladat. Annál is inkább mert hisszük és tudjuk, hogy mindenki, aki ma Magyarországon a vívásban él és mozog - ott volt a VB-n, vagy ha nem, hát valamelyik tévécsatornára hangolva tapadt a képernyőre, vagy interneten követte a versenyeket. Szóval tudtok mindenről. Hisszük, hogy a magyar vívótársadalom egyként örül a világbajnokság sikerének, mert mi más is volt ez a rendezvény, ha nem siker. A szervezés és lebonyolítás, a sportteljesítmény, és a sportág sikere.

Sikeres volt a világbajnokság

Sikeres volt a világbajnokság

Többször voltunk itt az elmúlt időszakban, gondosan felügyeltük az előkészületeket, és a szervezők is alaposan dolgoztak, nem tudok nekik felróni semmit. Kiváló munkát végzett a Vékássy Bálint vezette stáb, és példaértékű, már-már egyedülálló szakmai és emberi kapcsolatot alakított ki a szövetség delegációja a szervezőbizottság tagjaival - mondta Ioan Pop.

Hirdetés
Szlágyi Áron

Szlágyi Áron

2006-ban a kadett világbajnokságon ötödik helyezést szerzett. A juniorok között 31. lett. Ugyanitt csapatban kilencedik volt. A Poznańban megrendezett junior Európa-bajnokságon aranyérmes lett, csapatban hatodik volt. 2007-ben kadett Európa-bajnok volt egyéniben és csapatban is. Ugyanebben az évben a kadett világbajnokságon második helyezést ért el. Ugyanebben az évben a szentpétervári világbajnokságon - Decsi Tamás, Lontay Balázs és Nemcsik Zsolt társaként - aranyérmet szerzett csapatban, egyéniben a 42. helyen végzett. A prágai junior Európa-bajnokságon második lett egyéniben és csapatban egyaránt.

Vívó világbajnokság

Vívó világbajnokság

Vívó-világbajnokságot csak 1937 óta rendeznek annak ellenére, hogy már az első, 1896-os athéni olimpián is rendeztek vívó versenyeket. 1921-ben Párizsban a párbajtőrvívóknak rendeztek Európa-bajnoki versenyt, 1922-ben Ostendében a kardozók és 1926-ban a tőrvívók is részt vettek a versenyen. Női tőrversenyt és férfi tőrcsapat bajnokot 1929-ben avattak először. 1930-ban kardcsapat, párbajtőrcsapat és 1933-ban már női tőrcsapat versenyt is rendeztek. 1937 óta az Európa-bajnokság helyett már világbajnokságot rendeznek évente, az olimpiák vívóversenyei világbajnokságnak is számítanak. Amennyiben valamelyik vívószám kimarad az olimpián, akkor külön versenyen rendezik meg.

Tuti menü