Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Öttusa világbajnokság képes leírás - Világbajnokság.tlap.hu
részletek »

Öttusa világbajnokság - Világbajnokság.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vilagbajnoksag.tlap.hu » Öttusa világbajnokság
Keresés
Találatok száma - 8 db
Felnőtt világbajnokság

Felnőtt világbajnokság

Szombaton, a kora esti órákban utazik az öttusa válogatott a felnőtt világbajnokságra. Hazánkat Gyenesei Leila, Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Cseh Krisztina, Marosi Ádám, Kasza Róbert, Tibolya Péter és Demeter Bence képviseli. A csapattal tart Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány, Magyary István vívó edző, Balaska Zsolt lovas edző és Berka Imre masszőr. Takács Péter, a KSI-SE vezető edzője is a helyszínen segíti majd tanítványait.

Hírek az öttusa viágbajnokságról

Hírek az öttusa viágbajnokságról

Sem a magyar férfi, sem a női csapat nem lesz teljes a tajvani Kaohsziungban zajló öttusa-világbajnokság döntőjében, ugyanis Tibolya Péter és Gyenesei Leila sem jutott fináléba a szerdán és csütörtökön lebonyolított selejtezőből.

Női friss

Női friss

Mindent megtudhatsz az öttusáról. Érdekes olvasnivalók, hasznos tippek, cikkek, képek arról, hol, hogyan és miként kezdj bele. Az öttusa-válogatott túl van egy sikeres Európa-bajnokságon és egy eredményes junior vb-n, most pedig gőzerővel készülnek a tajvani felnőtt világbajnokságra a tatai edzőtáborban.

Öttusa világbajnokság Taivan

Öttusa világbajnokság Taivan

Tájfunnal is küzdenek Kovács Saciék az öttusa világbajnokságon! Változik a szerdán kezdődő tajvani Öttusa Világbajnokság selejtezőinek lebonyolítása, egy, a környéken pusztító tájfun miatt a hölgyek és az urak kvalifikációja is két naposra nyúlik.

Öttusa Világkupa

Öttusa Világkupa

Gyenese Leila, Földházi Zsófia és Cseh Krisztina személyében három magyar résztvevője lesz a szombati női döntőnek a budapesti Trigranit öttusa Világkupa-versenyen. A csütörtöki selejtezőben 68-an kezdték meg a küzdelmeket két csoportban, mindegyikből az első 12 jutott tovább automatikusan, illetve további 12 versenyző az elért pontszáma alapján. A tíz magyar közül öten-öten szerepeltek az A, illetve B csoportban. Előbbiben Cseh Krisztina végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva a kilencedik lett, míg utóbbiban Gyenesei Leila az ötödik, Földházi Zsófia pedig a kilencedik helyen zárt.

Pólus online

Pólus online

A csütörtöki selejtezőben 68-an kezdték meg a küzdelmeket két csoportban, mindegyikből az első 12 jutott tovább automatikusan, illetve további 12 versenyző az elért pontszáma alapján. A tíz magyar közül öten-öten szerepeltek az A, illetve B csoportban. Előbbiben Cseh Krisztina végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva a kilencedik lett, míg utóbbiban Gyenesei Leila az ötödik, Földházi Zsófia pedig a kilencedik helyen zárt.

Propeller hírek

Propeller hírek

A tizenkét hazai induló közül három - Marosi Ádám, Németh Róbert és Tibolya Péter - harcolta ki a döntős szereplés jogát a budapesti Trigránit férfi öttusa Világkupa-versenyen. A hozzájuk hasonlóan a hazai legjobbak közé tartozó, tavaly Eb-bronzérmes Kasza a vívás során megsérült, részleges izomrost-szakadást szenvedett. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány tájékoztatása szerint akár három-négy hetes kényszerpihenő is várhat rá. A pénteki selejtezőben két csoportban küzdött a 69 induló, a fináléba kerüléshez az első tizennyolc között kellett végezni.

Verhetetlen volt a magyar páros

Verhetetlen volt a magyar páros

A Gyenesei Leila, Marosi Ádám kettős bizonyult a legjobbnak a budapesti Trigranit öttusa Világkupa-verseny május 13-i, hétfői vegyes váltójában. A magyar kettősének már a Világkupa-sorozat első állomásán, az egyesült államokbeli Palm Spingsben is sikerült a bravúr, és most a hazai közönség előtt is a legjobb formájukat hozták. Vívással kezdődött a nap, ahol remekül teljesített a páros, 20 győzelme mellé 12 vereséget szedett össze egyenlő megoszlásban - tíz győzelemmel, hat vereséggel. Ezzel a 140 ponttal többet szerző lett páros mögött a második helyen állt. Úszásban a harmadik legjobb időt sikerült elérniük, így a duó összetettben a második helyen tudott maradni úgy, hogy lényegesen közelebb került a lettekhez, s maga mögött tartotta a kiválóan teljesítő ukrán párost.

Tuti menü