Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ökölvívó világbajnokság képes leírás - Világbajnokság.tlap.hu
részletek »

Ökölvívó világbajnokság - Világbajnokság.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vilagbajnoksag.tlap.hu » Ökölvívó világbajnokság
Keresés
Találatok száma - 9 db
Box Gyöngyösön

Box Gyöngyösön

A hétfőtől Balatonberényben induló Erzsébet Küzdősport (boksz-) tábor is, ahol Kovács Koko István olimpiai-, világ és Európa-bajnok, valamint Erdei Zsolt Madár profi világbajnok ökölvívó várja majd a gyerekeket, amelyen GYAK Ökölvívó szakosztály képviseletében 10 fő vesz részt. 2012 július 2- július 7-ig a közös edzéseken elsajátíthatják az ökölvívás fortélyait, de a fő hangsúly a nyaraláson van.

Dohában lesz a 2015-ös ökölvívó világbajnokság

Dohában lesz a 2015-ös ökölvívó világbajnokság

A nemzetközi szövetség (AIBA) végrehajtó bizottsága szerdán, a dél-koreai Csedzsuban tartott ülésén döntött a riói olimpiát megelőző vb helyszínéről, melyért Doha mellett Bangkok volt még versenyben. 'Nagyon izgalmas a számunkra, hogy új helyekre vihetjük el sportágunkat, már nagyon várjuk a 2015-ös katari vb-t' - kommentálta a döntést Vu Csing Kuo, az AIBA elnöke, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöki posztjára is pályázik. Az idei világbajnokságnak a kazahsztáni Almati ad otthont október 11. és 27. között.

Hámori Ádám weboldala

Hámori Ádám weboldala

Hámori Ádámnak hívnak, 1995. január 31-én születtem Szombathelyen. Kőszegen élek a szüleimmel és a húgommal. Szombathelyre járok idegenforgalmi középiskolába. Hat éves koromban kezdtem el a sporttal foglalkozni, először, mint birkózó. Nagyon sok megnyert verseny, többek között Diákolimpiai győzelem után 2009-ben megfogott az ökölvívás világa. Kőszegen a Fitt-Box Klubbnál kezdtem el edzeni, Varsányi Áron edző segítségével. Edzéseimet nagyban segítették és segítik a mai napig is Finesz Ernő és Gombai János. Heti öt-hat edzéssel készülök a versenyekre.

Junior világbajnokság

Junior világbajnokság

Végre eldőlt, hogy mikor és hol rendezik az utánpótláskorú női ökölvívók világbajnokságát. A helyszín Albena, Bulgária, az időpont pedig 2013. szeptember 20-28. Albena a Fekete tenger partján fekvő turista központ, 30 km-re Várnától. A rendezvény pontos helyszíne még nem ismert. Az első világbajnokságot 2011-ben rendezték a törökországi Antalya városában, ahonnan a magyar csapat 3 bronzéremmel tért haza. Az ifik között 48 kg-ban Váry Lili, a juniorok között pedig 54 kg-ban Nagy Kitti és 63 kg-ban Csősz Nikolett álhatott fel a dobogóra. Az első VB-n 41 ország 241 versenyzője indult, a magyar színeket 3 junior és 6 ifjúsági versenyző képviselte. A mostani VB-n Csősz Nikolett és Nagy Kitti is indul, mostmár az ifjúsági kategóriában. A magyar csapat létszámát és összetételét a későbbiekben határozza meg a szövetség, annyi bizonyos, hogy 9 versenyző augusztus végén Szicilíába utazik, ahol 1 hetes edzőtáborban és a végén egy nemzetközi tornán vesznek részt.

Magyar Ökölvívó Szövetség

Magyar Ökölvívó Szövetség

Káté Gyula az első magyar ökölvívó, aki biztosan ott lesz a londoni olimpián. A 29 éves kispesti bunyós kedden 17:11-es pontozással verte a bakui kvalifikációs világbajnokság nyolcaddöntőjében a kazah Danjar Jeleuszinovot, s mivel íz első tíz jut ki súlycsoportonként az ötkarikás viadalra, a magyar csapatkapitány immár nyeregben érezheti magát.

MTK Ökölvívó szakosztály

MTK Ökölvívó szakosztály

Egyesületünk sportolója Káté Gyula a legjobb tizenhat közé jutásért a brazilMyke Carvalho-t győzte le a Chichagóban zajló olimpiai kvalifikációs ökölvívó Világbajnokságon. Gyuszinak a legjobb nyolc közé jutásért a 2004-es Európa-bajnok, 2003-as vb-ezüstérmes orosz Genngyij Kovaljovval kell megmérkőznie a hétfői napon, mely nem ígérkezik könnyű feladatnak, de bízzunk benne, hogy az MTK kiválósága túljut erős ellenfelén. A VB-t megelőzően Szikora István ökölvívó edző a Nemzeti Sport Online TV-ben latolgatta az esélyeket, s kitért Káté Gyulára is.

Női Ökölvívó Világbajnokság

Női Ökölvívó Világbajnokság

A nyolc versenyzőt számláló magyar csapatból négyen jutottak el az éremszerzés kapujába. Ettől több versenyzőt csak Kína (7) és Törökország (6) juttatott a legjobb nyolc közé. Szintén négy versenyzővel vehetett részt a nyolcad döntőben az USA, Oroszország, Kazahsztán, Dél -Korea, mind olyan országok, amelyek teljes csapattal érkeztek.

Profibox online

Profibox online

Ukrajna volt a legsikeresebb nemzete a szombaton zárult bakui ökölvívó-világbajnokságnak, melyen öt versenyzőjük került fináléba, s közülük négy aranyérmet szerzett. A nap egyik legkeményebb, leglátványosabb meccsét éppen az a Jevgen Hitrov produkálta a japán Murata Riota ellen, aki a nyolcaddöntőben Harcsa Zoltánt győzte le.

Vecsési boxklub

Vecsési boxklub

Augusztus 17-én az UTE edzőtermében rendezték a junior korcsoport válogató mérkőzéseit, majd 19-én Tatára, a központi edzőtáborba költöztek fel a versenyzők, hogy elkezdjék a felkészülést a szeptember 5-én kezdődő világbajnokságra. Az ukrajnai Kijev ad otthont az idei világversenynek, ahova teljes létszámmal készül a Farkas József edző által vezetett magyar csapat.

Tuti menü