Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kajak-kenu világbajnokság képes leírás - Világbajnokság.tlap.hu
részletek »

Kajak-kenu világbajnokság - Világbajnokság.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vilagbajnoksag.tlap.hu » Kajak-kenu világbajnokság
Keresés
Találatok száma - 10 db
BKV Előre Sport Club

BKV Előre Sport Club

Szakosztályunk több, mint 70 egyesület közül az országos bajnoki pontversenyben az ötödik helyet érte el. Köszönjük és minden pontszerzőnek gratulálunk! Kenusaink és kajakosaink nem csak a hazai, hanem a nemzetközi versenyeken is kiválóan teljesítettek. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Borhi Zsombor

Borhi Zsombor

A pécsi születésű kaposvári kajakos pályafutása üstökösként indult, hiszen immár nyolc éve ötszázon nagy fölénnyel megnyerte a világbajnokságot, emellett ezren második lett. Úgy tűnt, hogy ő léphet az akkor már hanyatló kétszeres olimpiai bajnok, Gyulay Zsolt helyébe. Aztán a tervei zátonyra futottak. Nem sikerült jól a klubváltása, és ha kvalifikálni is tudta magát kezdetben a rangos versenyekre, ott már vajmi kevés babér termett számára, olykor utolsóként ért célba. Úgy tűnt, lemondhatunk róla, mert kiégett versenyző benyomását keltette.

EDF Démász Szeged

EDF Démász Szeged

A hétvégén Szolnokon rendezték a kajak-kenus utánpótlás bajnokságának második fordulóját. Ezúttal a 17-23 éves korosztály ragadott lapátot. 51 egyesület, közel 2000 nevezést adott le, 196 futamot rendeztek, volt dolguk a fiataloknak szombat-vasárnap. Az időjárás kicsit megkegyelmezett szombat reggelre (már nem volt nagy kánikula), bár néha viharos szélben kellett teljesíteni a futamokat.

Felkészülés a világbajnokságra

Felkészülés a világbajnokságra

Alig két hét múlva, augusztus 29-én kezdődik a duisburgi kajak-kenu világbajnokság. A viadalon 39 versenyző képviselheti majd a magyar színeket, köztük az EDF-DÉMÁSZ Szegedi VE két sportolója, Sík Márton és Vajda Attila. Mindenki egészséges és jó formában készül a világbajnokságra. Sík Mártonék Szolnokon edzenek, és a róluk érkező hírek nagyon jó időeredményekről szólnak, Vajda Attila pedig a soroksári Duna-ágon, a gyakorlatilag edzőtáborként is működő Kolonics György Szabadidőközpontban tréningezik - árulta el portálunk kérdéseire Petrovics Kálmán, a szegedi egyesület igazgatója.

Ifi világbajnokság

Ifi világbajnokság

Augusztus első hétvégéjén rendezik az Ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot a kanadai Wellandban. Végleges csapatnévsor még nincs, de Hüttner Csaba kapitány szerint a hétvégi második válogató után kijelenthető, hogy nagyon erős csapat utazik majd ki az év legfontosabb utánpótlás versenyére.

Irány Németország!

Irány Németország!

Várhatóan rekordszámú résztvevője lesz a németországi Duisburgban augusztus végén kezdődő kajak-kenu világbajnokságnak. A szervezők kedden arról tájékoztatták az MTI-t, hogy előzetesen 75 országból mintegy 1500 sportoló nevezett az eseményre. Magyarországot a tervek szerint 39-en képviselik majd. Thomas Konietzko, a német szövetség elnöke szerint annak fényében, hogy olimpia utáni év van, igencsak meglepő ez a magas szám. Összehasonlításképpen: a legutóbbi, két évvel ezelőtti vb-n, Szegeden, ahol ötkarikás kvótákért is küzdöttek a kajakosok és kenusok, 88 országból mintegy ezer résztvevő szállt vízre. A 40. gyorsasági kajak-kenu világbajnokság augusztus 28-án kezdődik a paraversenyzők futamaival, az épek küzdelmei egy nappal később rajtolnak, és szeptember elsejéig tartanak.

Kajak-kenu világkupa

Kajak-kenu világkupa

Jó pár éve rendszeres látogatója vagyok a Maty-éri evezős pályának, és a kajak-kenu sportágat is többször fényképeztem már. Legutóbb az elmúlt hétvégén. Gondoltam, ha már napokig fényképeztem, akkor feltöltök róla néhány képet.

Magyar sikerek

Magyar sikerek

Szabó Gabriella és Kozák Danuta végig rendkívül magabiztosan evezve, 1.210 másodperces előnnyel aranyérmet szereztek a milánói kajak-kenu világbajnokságon. Ez volt a magyar küldöttség első aranya. A ma reggeli döntőkben Kárász Anita kajak egyesben, 500 méteren ezüstérmet szerzett, míg a Lakatos Zsanett, Takács Kincső női kenu kettes 500 méteres mezőnyében a bronzérmet szerezte meg.

Maty-éri pálya

Maty-éri pálya

A Maty-éri versenypálya, hivatalos nevén a Szegedi Olimpiai Központ a világ egyik legjobb adottságaival rendelkező kajak-kenus és evezős sportlétesítménye. A majdnem 2 és fél kilométer hosszú, 130 méter széles pálya a legrangosabb nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas. A kajak-kenu és evezés mellett más sportágak edzőtáborainak is kiváló helyszíne, sőt az olimpiai központ a szabadidő-sportolókat is várja.

Hirdetés
UTE kajak kenu

UTE kajak kenu

Kozák Danuta nyomdokaiba léptek az UTE-s ifi lányok, amikor megnyerték a női ifjúsági K4 500 méteres versenyszámot Wellandban az ifjúsági és U23-as világbajnokságon. A lányok, név szerint Malcsiner Eszter, Piller Szabina, Szabó Ágnes, Katrinecz Rita (SZVSI) ellentmondást nem tűrően utasították maguk mögé a mezőnyt. Egész évben látszott, hogy nagyon jó formában vannak a lányok, tulajdonképpen ahol elindultak szinte mindenhol érmes helyen végeztek. A válogató versenyen a négyest megnyerték, így ők indulhattak ebben a számban a VB-n, ahol már az előfutamban látszott, hogy jobbak a mezőnynél. Szerencsére a döntőben sem jött közbe semmi így simának mondható 1,5 másodperces előnnyel nyerték az amúgy a többi hajó számára szoros küzdelmet. Második helyen az orosz hajó végzett 9 ezred másodperccel megelőzve a román quartettet. Gratulálunk a lányoknak, rengeteg edzés munkát végeztek és nagyon megérdemelték ezt a sikert!!!

Tuti menü