Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jégkorong világbajnokság képes leírás - Világbajnokság.tlap.hu
részletek »

Jégkorong világbajnokság - Világbajnokság.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vilagbajnoksag.tlap.hu » Jégkorong világbajnokság
Keresés
Találatok száma - 9 db
Hoki hírek

Hoki hírek

Bár a magyar válogatott már egy hete befejezte szereplését a vasárnap zárult svájci jégkorong-világbajnokságon, a kanadai szövetségi kapitány, a nemzetközi szövetség elnöke, valamint a helyi lapok a magyar szurkolókról emlékeztek meg. Amint a jégkorongblog című honlap írja: Lindy Ruff, az ezüstérmes kanadai válogatott edzője megjegyezte, meghatározó benyomásokat szerzett arról, hogy az európai hokiszurkolók milyen lelkesen és szenvedélyesen biztatják csapatukat. '

Hoki-vb: Svédország az aranyérmes

Hoki-vb: Svédország az aranyérmes

A társházigazda svéd válogatott nyerte a finn-svéd közös rendezésű jégkorong-világbajnokságot, miután a vasárnap esti stockholmi döntőben négy góllal jobbnak bizonyult a svájciaknál. A svédek ezt megelőzően 2006-ban voltak világbajnokok, összességében pedig történetük kilencedik vb-aranyát gyűjtötték be. Legutóbb egyébként 1986-ban nyert hazai együttes vb-t, akkor Moszkvában a szovjetek. A svájciak eddig még soha nem győztek világbajnokságon, ezüstöt előzőleg 1935-ben szereztek.

Jégkorong blog

Jégkorong blog

Elkészült a budapesti divízió 1/A csoportos világbajnokság hivatalos sorsolása. A magyar válogatott sorrendben Nagy-Britanniával, Dél-Koreával, Kazahsztánnal, Olaszországgal és Japánnal játszik. Mint ismeretes, a divízió 1-es világbajnokság A csoportos küzdelmeinek Budapest ad otthont. A tornát 2013. április 14. és 20. között rendezzük a Papp László Budapest Sportarénában. Az új lebonyolítási rend miatt minden eddiginél erősebb mezőny jön össze Budapesten. Vége a délutáni unalmas mérkőzéseknek, hogy mást ne mondjunk, április 14-én, vasárnap délután fél egykor Japán-Kazahsztán összecsapással veszi kezdetét a vb.

Jégkorong VB 2013

Jégkorong VB 2013

A divízió I/A-csoportos világbajnokság utolsó mérkőzését a magyar és a japán válogatott vívja. A két együttes a vb előtt közös főpróbát tartott, akkor a magyarok 7-0-ra nyertek, de abból a meccsből aligha lehet bármilyen következtetést levonni. Az első magyar győzelem:1936. 01. 19., barátságos, Budapest: 5-2 Az első japán győzelem: 1964. 02. 08., olimpia, Innsbruck (Ausztria): 6-2

Jégkorong Világbajnokság Budapesten

Jégkorong Világbajnokság Budapesten

Hat ország csapata küzd az A-csoport előszobájának számító Divízió I felsőházában. A legjobbak közül tavaly búcsúzó olaszok és kazahok érkeztek 'fentről', 'lentről' a lengyelországi csoportot megnyerő dél-koreaiak- és a tavalyi torna 3-5. helyezettjei, a magyarok, japánok és a britek. Az összes találkozó helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna lesz - a csoport első két helyezettje pedig már kezdheti is nézegetni a minszki szállásokat 2014-re!

Jégkorong-világbajnokság: Ausztria is kiesett

Jégkorong-világbajnokság: Ausztria is kiesett

Az osztrákoknak mindenképp pontot kellett volna szerezniük a vb-címvédő szbornaja ellen, hogy jövőre is az elitben szerepelhessenek, ám erre voltaképpen esélyük sem volt. Az első harmadban ugyan remekül tartották magukat, ám a második és a harmadik játékrészben kijött az oroszok tudásbeli fölénye, így a világbajnok visszafogott teljesítménnyel is győzni tudott. A másik csoportból Szlovénia búcsúzott, azaz a két kieső kiléte már eldőlt a világbajnokságon.

Magyar Jégkorong Szövetség

Magyar Jégkorong Szövetség

A 2012-2013-as szezonban két nagy megmérettetése volt a felnőtt férfi jégkorong-válogatottnak. A budapesti olimpiai selejtezőből nem jutott tovább a csapat novemberben, a budapesti Divízió I/A csoportos világbajnokságon pedig a harmadik helyen végeztek a fiúk. Az olimpiai selejtezőn, november 9. és 11. között a budapesti Papp László Sportarénában Hollandia, Litvánia és Horvátország volt mieink ellenfele - a tornán meglepetésre a németalföldi gárda végzett az élen, miután a döntőnek beillő magyar-holland találkozót büntetőkkel nyerte.

Mol csapat

Mol csapat

Hivatalossá vált, hogy a jövő évi dél-koreai divízió I/A-csoportos világbajnokságot április 20. és 26. között rendezik. Az idei tornán az előkelő harmadik helyet megszerző magyar nemzeti csapat a tervek szerint először a házigazda dél-koreaiakkal találkoznak, majd az ukrán csapattal, ezt követően az idei A-csoportos vb-ről kiesett szlovénok és osztrákok következnek, végezetül pedig a japánok.

Svédország nyerte a hoki-vb-t

Svédország nyerte a hoki-vb-t

Huszonhét éves átkot tört meg a svéd jégkorong-válogatott azzal, hogy hazai pályán szerezte meg a világbajnoki címet, ugyanis 1986, a Szovjetunió moszkvai győzelme óta nem tudott aranyérmet nyerni az éppen aktuális rendező ország.

Tuti menü