Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Atlétikai világbajnokság képes leírás - Világbajnokság.tlap.hu
részletek »

Atlétikai világbajnokság - Világbajnokság.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vilagbajnoksag.tlap.hu » Atlétikai világbajnokság
Keresés
Találatok száma - 9 db
Atlétikai Magyar Nagydíj

Atlétikai Magyar Nagydíj

Az egyik legismertebb és legelismertebb magyar sportdiplomata, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) egykori főtitkára. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) munkájában 1984-től kezdve vett részt, majd 1991-ben a szervezet főtitkárává nevezték ki.

Atlétikai Világbajnokság

Atlétikai Világbajnokság

Vasárnap délután hat döntővel zárult a moszkvai atlétikai világbajnokság. A záró szám a hagyományoktól eltérően nem a 4x400 méteres váltó volt, hanem a 4x100-as - minden bizonnyal Usain Bolt szereplése miatt. A férfi hármasugrásban meglepetésre a nagy esélyes olimpiai bajnok és a világbajnoki cím védője az amerikai Christian Taylor csak a negyedik helyet szerezte meg. A francia Teddy Tamgho a negyedik sorozatban hajszálra megegyező eredményt ért el, mint az addig élen álló kubai Pedro Pablo Pichardo, de második legjobb ugrásával már ő állt az élen. Az utolsó sorozatban a francia egy 18 méter feletti ugrással megfejelte világbajnoki győzelmét. A bronzérem az olimpiai ezüstérmes amerikai Will Clayenek jutott.

Békéscsabai Atlétikai Club

Békéscsabai Atlétikai Club

Baji Balázsnak sajnos nem sikerült a bravúr, nem tudott bejutni a 110 méteres gátfutás döntőjébe a Moszkvában zajló IAAF Világbajnokságon. A selejtezőben hatalmas egyéni csúccsal, 13,36-al jutott a középdöntőbe, ahol 13,49-es eredményt ért el. Sajnos ez az idő nem volt elég a döntőbe jutáshoz, de Balázs teljesítménye így is lenyűgöző.

Diamond League

Diamond League

A Moszkvában világbajnoki aranyérmet nyert David Oliver a vb-t követő első Diamond League-versenyen, Stockholmban is diadalmaskodott 110 gáton. Rajta kívül Zuzana Hejnova is remekelt 400 női gáton, az igazi sztárparádét hozó 3000 méteres férfi gátfutásában Kipsang Yego nyert, míg LeShawn Merritt hatalmas előnnyel nyerte meg a 400 méteres férfi síkfutást.

Futás az életünk

Futás az életünk

A moszkvai Luzsnyiki Stadion ad otthont a tizennegyedik atlétikai világbajnokságnak. A vébé jubileum is egyben, hisz most 30 éve, 1973-ban rendeztek először atlétikai világbajnokságot. A Luzsnyiki jelentős múltra tekint vissza, rendeztek már itt nyári olimpiai játékokat, jégkorong-világbajnokságot és Bajnokok Ligája döntőt is. A stadion befogadóképessége jelenleg 86 ezer fő körül mozog.

Magyar Atlétikai Szövetség

Magyar Atlétikai Szövetség

Moszkvában befejeződött a 14. IAAF Atlétikai Világbajnokság. Magyarország 26. az éremtáblán, 30. az elért helyezések alapján - 206 ország között. A kilencnapos versenyen 206 ország állította rajthoz legjobbjait. Dobogós helyezést 38 nemzet atlétája ért el, az érem táblázat élén Oroszország 7 arany,4 ezüst, 6 bronz - az Egyesült Államok 6 arany, 13 ezüst, 6 bronz és Jamaika 6 arany, 2 ezüst, 1 bronz végzett. Magyarország Pars Krisztián szépen csillogó ezüstje révén a 26.-30. helyen található.

Magyar gerelyhajítás honlapja

Magyar gerelyhajítás honlapja

Ma 60 éves Paragi Ferenc! Csepel egykori világhírű világcsúcstartó gerelyhajítója ma is Csepelen él és továbbra is benne él az atlétikában. Pályafutását egykori magyar bajnokunk 14 évesen kezdte, amely kezdetével eredményei végig íveltek felfelé a magyar és világranglistán. Utánpótláskorú versenyzőként, 22 évesen, már 89.92 méteres hajítással büszkélkedhetett! Érdekesség, hogy csak 800gr gerellyel hajított, nincs feljegyzés 600gr gerely eredményről sem. 2011-ben útjára indította egy kis csapattal a Paragi Ferenc Gerelyhajítás Utánpótlásért Alapítványt, amely a jövő gerelyeseit szeretné elsősorban támogatni.

Pars döntős az atlétikai világbajnokságon

Pars döntős az atlétikai világbajnokságon

Az olimpiai bajnok Pars Krisztián esélyeshez méltón bejutott a férfi kalapácsvetés hétfői döntőjébe a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokság nyitónapján. A szombati selejtező A csoportjában szereplő 31 éves atléta elsőre még csak 75,21 métert dobott, második kísérletéből azonban már jócskán túllépte a 77 méteres selejtezős szintet, és 79,06 méteres dobásával könnyedén kvalifikálta magát a fináléba.

Szenior Atléták Magyarországi Szövetsége

Szenior Atléták Magyarországi Szövetsége

Mindenki saját felelősségére vesz részt a versenyeken, ezért jó, ha ismerjük testünk apróbb jelzéseit is! Sikeres szenior versenyzőktől minduntalan azt hallani, hogy végtelen türelemmel, a terhelést fokozatosan emelve lehet csak eljutni a csúcsra. A kezdő hajlamos a sérüléseket félvállról venni. A másik csoport, akik meg el sem kezdik, mert nem érzik magukat elég egészségesnek hozzá, ami eleve egy ördögi kör. Nehéz kérdések, melyekre szakértőktől várjuk a választ, valamint sporttársainktól a további kérdéseket.

Tuti menü